Το ΟΠΑ τιμά τον Γρηγόριο Μαρασλή και τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Το ΟΠΑ τιμά τον Γρηγόριο Μαρασλή και τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Ονομασία του κεντρικού κτηρίου της οδού Πατησίων σε «Μαράσλειο Μέγαρο»  και της Αίθουσας Τελετών σε «Αίθουσα Τελετών Ελευθέριος Βενιζέλος»

 

Tο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου σχεδιάστηκε από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Αναστάσιο Μεταξά (1862-1937), πρώτο πρόεδρο του ιστορικού Συλλόγου Αρχιτεκτόνων. Πρόκειται για το τελευταίο έργο του και συγκαταλέγεται στα 100 σημαντικότερα κτήρια του εικοστού αιώνα στην Ελλάδα. Αρχικά, στην πρόσοψή του δέσποζε η επιγραφή «Μαράσλειον Μέγαρον». Αργότερα, με την προσθήκη δευτέρου ορόφου, η επιγραφή δεν αποκαταστάθηκε ποτέ.

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε να ονομαστεί και πάλι το κεντρικό κτήριο σε «Μαράσλειο Μέγαρο», τιμώντας έτσι τον ουσιαστικό ευεργέτη του Ιδρύματος, τον Γρηγόριο Γρηγορίου Μαρασλή.

 

 

 

 

 

Στην ίδια συνεδρίαση, η Σύγκλητος αποφάσισε να τιμήσει και τον ιδρυτή του Πανεπιστημίου, ονομάζοντας την Αίθουσα Τελετών, έναν χώρο που φιλοξενεί για δεκαετίες τις πιο σημαντικές στιγμές του Ιδρύματος, σε «Αίθουσα Τελετών Ελευθέριος Βενιζέλος».