Τέσσερις απόφοιτοι του ΟΠΑ ανάμεσα στις Most Powerful Women 2021 του Fortune Greece

Στη λίστα του Fortune Greece με τις πιο Ισχυρές Γυναίκες στις Επιχειρήσεις για το 2021, περιλαμβάνονται τέσσερις απόφοιτοι του ΟΠΑ:

πηγή: Fortune Greece

 

Κατερίνα Βλάχου


ACF CREDITS: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

  • ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Πρόεδρος ∆.Σ. & διευθύνουσα σύµβουλος Snacks
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Mondelez Ελλάς

Έχοντας αναλάβει στο παρελθόν κορυφαίες διοικητικές θέσεις στα τμήματα Marketing και Πωλήσεων ως Marketing Manager και National Account Manager –από το 2016 είναι επικεφαλής της Mondelez για την περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου. Αψηφώντας την πανδημία, η δυναμική manager συνέχισε το 2020 την υλοποίηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού του ιστορικού εργοστασίου επί της οδού Πειραιώς ενός μεγάλου project, που αφορά στη βελτιστοποίηση της παραγωγής. Παράλληλα, σε καθεστώς καθολικής τηλεργασίας, το ελληνικό τμήμα του ομίλου, στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του οποίου υπάρχουν brands όπως: Lacta, Υγείας Παυλίδη, Merenda κ.ά., κατάφερε να διατηρήσει τα οικονομικά του μεγέθη και τα μερίδια αγοράς σε υψηλά επίπεδα.

 

Βιολέτα Λάππα


false

  • ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Αντιπρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε.

Με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο University College London, η Βιολέτα Λάππα ξεκίνησε την πορεία της στην εταιρεία το 2001, περνώντας από κομβικές θέσεις στα τμήματα πωλήσεων και μάρκετιγκ. Το 2019 αναλαμβάνει επικεφαλής της εταιρείας, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο, ενώ διαθέτει σημαντική ακίνητη περιούσια και ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Εκπροσωπώντας τα εμπορικά σημάτα Mothercare και Early Learning Centre, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε από την ημέρα που ανέλαβε ως αντιπρόεδρος της εταιρείας και η αντίστοιχη επιτυχία αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, το επιτυχές λανσάρισμα του e-shop (mothercare.gr), την ταχύτατη επικράτηση του και τη διαχείριση των πωλήσεων εν μέσω πανδημίας.

 

Ρεβέκκα Πιτσίκα


false

  • ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ: People For Business

Από το 2007 ηγείται της People for Business, που δραστηριοποιείται στον χώρο των υπηρεσιών του ανθρώπινου δυναμικού. Με ρυθμό ανάπτυξης που την τελευταία πενταετία είναι σταθερά διψήφιος ανά έτος, η People for Business έχει κατακτήσει σημαντική θέση στην αγορά επιλογής και αξιολόγησης στελεχών, ενώ έχει μπει δυναμικά στον χώρο του οργανωτικού ανασχεδιασμού μεγάλων εταιρειών. Στόχος της εταιρείας για την επόμενη πενταετία είναι η είσοδός της στο Χρηματιστήριο. Παράλληλα, η Ρεβέκκα Πιτσίκα, ως υπεύθυνη του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, επαναλάνσαρε το σχετικό site τον Απρίλιο του 2020 και υλοποίησε την οργάνωσή του πανελλαδικά, αναδεικνύοντας έτσι τον ρόλο του ως φορέα παραγωγής πολιτικής σκέψης.

 

Τζούλη Χαϊδά


false

ACF CREDITS: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

  • ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Αντιπρόεδρος
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Ικτίνος Μάρµαρα

Είναι η «Σιδηρά Κυρία» της ελληνικής μαρμαροβιομηχανίας και η μόνη γυναίκα που κατέχει τα ηνία ελληνικής εισηγμένης. Αποτελεί ενεργό μέλος του ICC Women Hellas και στηρίζει, μέσα από διάφορα σωματεία και οργανισμούς, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Τον Φεβρουάριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης θέτοντας τον κλάδο ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης με την οποία άνοιξε ένας ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας για το «ξεκλείδωμα» σημαντικών λατομικών έργων. Παράλληλα, τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός brand name που θα προάγει το ελληνικό μάρμαρο ως Π.Ο.Π. προϊόν στο εξωτερικό. Μέσα στην πανδημία η Ικτίνος διατήρησε τις 430 θέσεις εργασίας.