Ο απόφοιτος του ΟΠΑ Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, νικητής της κατηγορίας «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» του Διαγωνισμού «EY Entrepreneur Of The Year»

Ο απόφοιτος του ΟΠΑ Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO & Co-Founder, BLUEGROUND, νικητής της κατηγορίας «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» του Διαγωνισμού «EY Entrepreneur Of The Year»

alexandros_chatzieleutherioy

Ο νικητής της κατηγορίας «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», πάντα έβλεπε την επιχειρηματικότητα με δέος και ενθουσιασμό.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο της εργασίας του, έχοντας ζήσει σε 15 διαφορετικές χώρες σε όλον τον κόσμο, η συνειδητοποίηση ότι τα δωμάτια των ξενοδοχείων δεν είναι αρκετά για όσους ταξιδεύουν συχνά και για μεγάλο χρονικό διάστημα και θέλουν μια πιο προσωποποιημένη, οικιστική εμπειρία, στάθηκε αφορμή για τη σύλληψη της ιδέας πίσω από την Blueground και την ίδρυσή της το 2013.

Ξεκινώντας τη δράση της αρχικά από την Αθήνα, σήμερα, η Blueground, είναι παγκόσμια ηγέτιδα στον χώρο του PropTech, με πάνω από 6.500 διαμερίσματα σε 18 πόλεις παγκοσμίως, απασχολώντας περισσότερους από 600 ανθρώπους.

Η καινοτομία και η τεχνολογία βρίσκονται στην καρδιά της Blueground. Παντρεύοντας το real estate με μια τεχνολογική πλατφόρμα, έχει ως στόχο να κάνει τη διαδικασία αναζήτησης, μίσθωσης και εγκατάστασης σε ένα νέο διαμέρισμα, γρήγορη και εύκολη, παρέχοντας μια πλήρως ψηφιοποιημένη εμπειρία πελάτη.

Παρά το ισχυρό χτύπημα που δέχτηκαν τα ταξίδια και ο κλάδος της φιλοξενίας από την επέλαση του COVID-19, η προσαρμοστικότητα, η επιμονή και η ανάληψη ρίσκων, βοήθησαν να μετατρέψουν την πρόκληση σε καταλύτη θετικών αλλαγών, με τη Blueground να επανατοποθετείται στρατηγικά και να διατηρεί την πληρότητα των διαμερισμάτων της σε υψηλά επίπεδα, σημειώνοντας αξιοσημείωτη ανάπτυξη.

Όσον αφορά το μέλλον, η εταιρεία σχεδιάζει την περαιτέρω επέκταση του παγκόσμιου αποτυπώματός της σε συνολικά 50 πόλεις σε όλον τον κόσμο έως το 2025.

 

Πηγή: https://www.ey.com/el_gr/eoy/nikites-eoy-2021